Založ si blog

Bieda slovenských novín

Dnešné printy sa dostali do situácie, keď ich nemá zmysel čítať. Treba podotknúť, že úlohou médií je poskytovať objektívne a neskreslené informácie bez nejakých subjektívnych vložiek(názorov). Médium vo voľnom preklade znamená sprostredkovateľ. V tomto prípade medzi čitateľom a dianím doma či vo svete. Zlé na tom všetkom je, že čitateľ dostane názor „na podnose“…hoci by si ho mal urobiť po správnosti sám.

Najhoršia situácia nastane, keď sa objaví informácia, ktorá je zle naformulovaná z hľadiska obsahu, štylistiky a formy, ale i s pravopisnými chybami. Nie je ťažké napísať ideologicky jednostranný článok (máte to jedno či vľavo resp. vpravo),  potom môže nastať pomerne komická situácia, keď sa čitateľ vyzná v problematike viac ako autor. Potom ostáva už len smiech cez slzy.

Aby som sa novinárov aj trochu zastal, napísať kvalitný „nepriestrelný“ článok je zložité a treba na to čas. Len toho času v tejto zrýchlenej dobe akosi ubudlo. V podstate sa dá povedať, že dnešné printy, ktoré sa považujú za mienkotvorné, paradoxne mienkotvorné určite nie sú. „Sila slova“ je dnes obrovská a kto túto moc dokáže využiť a aj využíva, vyhral. V tomto práve tkvie nebezpečenstvo. Rôzne lobby groups si tak dokážu presadiť svoj pohľad na vec.

Problém médií je, že sa často nevenujú veciam, o ktorých chce čitateľ vedieť. Osobne sa stotožňujem s názorom, že zatiaľ čo „za červených“ sa písalo pre nich, dnes sa píše za toho, kto platí.

Minimálna mzda a jej diferenciácia podľa regiónov.

23.10.2010

Naše ministerstvo financii vyrukovalo s úžasným nápadom. Zmeniť výšku minimálnej mzdy podľa zaostalosti regiónu. Ľudovo povedané čim viac ľudí bez práce, tým nižšia minimálna mzda. Toto je nápad hodný skutočného majstra. Argumentuje sa udržaním si práce resp. príchodom nových investorov. Aká krása, je to ako poučka z knihy, znížite cenu práce zamestnávateľ [...]

Sú platy poslancov nízke?

19.10.2010

Táto téma je vysoko aktuálna a zjavne problematiku nepochopili ani analytici a ani Predseda Národnej rady. Argumentovať tvrdením, že manažéri v súkromnej sfére zarobia ďaleko viac alebo, že si platy zaslúžia je prinajmenšom zvláštne. Tu ide o nepochopenie funkcie poslanca. Poslancov v práci nemajú motivovať peniaze a oni nie sú ani žiadny manažéri, ale zástupcovia ľudu. [...]

Zvláštna pravicová kandidátka

16.10.2010

Stojí vraj za ňou pravica a kandiduje na primátorku mesta Bratislava. Osobne mám ale pochybnosti či je tomu skutočne tak. Myslím, že hlavné mesto je na najlepšej ceste stratiť svoj virtuálny primát bašty pravice. Prečítal som zopár článkov a fórum pod nimi a dovolím si tvrdiť, že na pochybách niesom sám. Otázka znie, či slovenská pravica ozaj nenašla silnejšieho [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

antimanipulator

Môj odbor je politika a verejná správa, takže nie je tažké si domyslieť čo budem písať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 88904x
Priemerná čítanosť článkov: 1852x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy