Založ si blog

Sulík vraj ľutuje, že dal priestor Obyčajným ľuďom na kandidátke

Zas tu niekto nerozmýšľa… Predseda SaS zrejme pomaly ale isto podlieha tlaku médií v súvislosti s Matovičom a spol. Lenže zabúda na jednu podstatnú vec. Bez toho týpka by zisk percent vo voľbách pre SaS garantovane nebol aký bol a úplne najpodstatnejšia vec, o ktorej sa zase nepíše: bez týchto štyroch srandistov a ich združenia by zrejme nikdy nevznikla vládna koalícia v konštelácii ako je dnes. Dokonca si dovolím odvážne tvrdenie, že by vôbec nebola pravicová vláda

Pokúsim sa moje tvrdenia vysvetliť. Časť voličov SaS sú priamo voličmi Obyčajných ľudí, to že sa prekrúžkovali z posledných miest kandidátky, ale svedčí o jednej veci. Ich podpora je väčšia, ako sa predpokladalo a Sulík priveľmi vyskakuje. Dá sa predpokladať, že OĽ volili ľudia, ktorí boli vyslovene znechutený politikou a inak by voliť ani nešli. Poznajúc program SaS i OĽ sa dá povedať, že si v mnohom odporujú, čiže veľmi ťažko povedať, či by voliči OĽ volili SaS aj bez nich. Podľa mňa skôr nie ako áno.

Teraz je ťah na Matovičovi. Stojí pomerne pred komplikovaným rozhodnutím. Bude podporovať vládu so zaťatými zubami alebo nestratí tvár a odíde z poslaneckého klubu. Ja na jeho mieste odchádzam.

Neodpustím si štipľavú poznámku na záver. Obaja sú neuveriteľní amatéri, ktorí už stihli narobiť viac škody ako úžitku. Nepochopím čo to majú vedľa seba za ľudí. Museli predsa vedieť, že sa im novinári i verejnosť budú pozerať cez prsty.

Minimálna mzda a jej diferenciácia podľa regiónov.

23.10.2010

Naše ministerstvo financii vyrukovalo s úžasným nápadom. Zmeniť výšku minimálnej mzdy podľa zaostalosti regiónu. Ľudovo povedané čim viac ľudí bez práce, tým nižšia minimálna mzda. Toto je nápad hodný skutočného majstra. Argumentuje sa udržaním si práce resp. príchodom nových investorov. Aká krása, je to ako poučka z knihy, znížite cenu práce zamestnávateľ [...]

Sú platy poslancov nízke?

19.10.2010

Táto téma je vysoko aktuálna a zjavne problematiku nepochopili ani analytici a ani Predseda Národnej rady. Argumentovať tvrdením, že manažéri v súkromnej sfére zarobia ďaleko viac alebo, že si platy zaslúžia je prinajmenšom zvláštne. Tu ide o nepochopenie funkcie poslanca. Poslancov v práci nemajú motivovať peniaze a oni nie sú ani žiadny manažéri, ale zástupcovia ľudu. [...]

Zvláštna pravicová kandidátka

16.10.2010

Stojí vraj za ňou pravica a kandiduje na primátorku mesta Bratislava. Osobne mám ale pochybnosti či je tomu skutočne tak. Myslím, že hlavné mesto je na najlepšej ceste stratiť svoj virtuálny primát bašty pravice. Prečítal som zopár článkov a fórum pod nimi a dovolím si tvrdiť, že na pochybách niesom sám. Otázka znie, či slovenská pravica ozaj nenašla silnejšieho [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

antimanipulator

Môj odbor je politika a verejná správa, takže nie je tažké si domyslieť čo budem písať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 88704x
Priemerná čítanosť článkov: 1848x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy