Založ si blog

Pod novou vládou sa už trasie stolička

Problematický Matovič a spol. dokázal ohroziť svojím nerozvážnym konaním vládnu koalíciu, i keď v tomto prípade treba povedať, že právom. Brnkol na veľmi citlivú strunu akou dozaista je prijatie vládneho programu. Ťažko povedať či v tomto prípade ide o vydieranie, alebo obyčajné zúfalstvo. Musel si zachovať tvár pred voličmi a osobne jeho pohnútky chápem.

Koaliční partneri síce deklarujú navonok pokoj s tvrdením, že ide o vnútornú vec strany SaS. No na druhej strane a pri troške empatie musia byť zúrivosťou bez seba. Majú pred sebou problém ako hrom a bagatelizovať ho na akýsi vnútrostranícky hodnotový konflikt nie je vôbec rozumné. Ide o vážny problém aj do budúcnosti najmä, keď si uvedomíme počty 79 a bez obyčajných ľudí 75.

Z týchto hodnôt potom môžu vzniknúť nemalé problémy. Prvým a najhlavnejším je, že vláda stratí v parlamente väčšinu. K tomu sa postupne pridružia veci, ako nemožnosť razantnejšie presadzovať svoj program,  ohrozenia ministrov atď. Najhorší scenár a treba podotknúť, že nie celkom nereálny, sú predčasné voľby. A to by súčasnej pravici zlomilo väzy. A kľudne by sa to dalo nazvať fatálne fiasko, či politické K.O.

Štipľavá poznámka na záver: stále si môžu nejakých poslancov kúpiť…skúsenosti s tým už vraj majú

Minimálna mzda a jej diferenciácia podľa regiónov.

23.10.2010

Naše ministerstvo financii vyrukovalo s úžasným nápadom. Zmeniť výšku minimálnej mzdy podľa zaostalosti regiónu. Ľudovo povedané čim viac ľudí bez práce, tým nižšia minimálna mzda. Toto je nápad hodný skutočného majstra. Argumentuje sa udržaním si práce resp. príchodom nových investorov. Aká krása, je to ako poučka z knihy, znížite cenu práce zamestnávateľ [...]

Sú platy poslancov nízke?

19.10.2010

Táto téma je vysoko aktuálna a zjavne problematiku nepochopili ani analytici a ani Predseda Národnej rady. Argumentovať tvrdením, že manažéri v súkromnej sfére zarobia ďaleko viac alebo, že si platy zaslúžia je prinajmenšom zvláštne. Tu ide o nepochopenie funkcie poslanca. Poslancov v práci nemajú motivovať peniaze a oni nie sú ani žiadny manažéri, ale zástupcovia ľudu. [...]

Zvláštna pravicová kandidátka

16.10.2010

Stojí vraj za ňou pravica a kandiduje na primátorku mesta Bratislava. Osobne mám ale pochybnosti či je tomu skutočne tak. Myslím, že hlavné mesto je na najlepšej ceste stratiť svoj virtuálny primát bašty pravice. Prečítal som zopár článkov a fórum pod nimi a dovolím si tvrdiť, že na pochybách niesom sám. Otázka znie, či slovenská pravica ozaj nenašla silnejšieho [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

antimanipulator

Môj odbor je politika a verejná správa, takže nie je tažké si domyslieť čo budem písať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 88793x
Priemerná čítanosť článkov: 1850x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy