Založ si blog

Mikloš začni škrtať, ale od seba

Práve som sa dočítal, že v rámci šetrenia verejných financií chce zoškrtať mzdové a bežné výdavky verejných inštitúcií o 10%. V praxi to znamená, že pokiaľ úradníci nebudú ochotní pracovať za menej, niekto bude musieť odísť.

Aké jednoduché nie? Len ono to až také jednoduché nie je. Nech sa páči, každý si môže pozrieť platové náležitosti štátnych zamestnancov (zákon o štátnej službe) alebo zamestnancov vo výkone práce vo verejnom záujme. Nech vidí ako „strašne veľa“ tá banda úradnícka zarába. Koho trápi, že vysokoškolák ma často pri nástupe plat 370-400 eur v čistom, však z toho sa dá predsa v pohode vyžiť (teda, až na ministra práce). Však škrtajme tam, kde je to najjednoduchšie, na obyčajných zamestnancoch.

Neuveriteľné, čo nová vláda chce robiť. Tak pri armáde nezamestnaných, tu pribudnú ďalší. Ono vo verejnej správe sú potrebné komplexné zmeny a len tak sa môže prepúšťať. Teraz sa stane len jedno, agenda vyhodeného úradníka prejde na ďalšieho a je vybavené.

Predpokladám, že sebe si minister plat nezníži…

Minimálna mzda a jej diferenciácia podľa regiónov.

23.10.2010

Naše ministerstvo financii vyrukovalo s úžasným nápadom. Zmeniť výšku minimálnej mzdy podľa zaostalosti regiónu. Ľudovo povedané čim viac ľudí bez práce, tým nižšia minimálna mzda. Toto je nápad hodný skutočného majstra. Argumentuje sa udržaním si práce resp. príchodom nových investorov. Aká krása, je to ako poučka z knihy, znížite cenu práce zamestnávateľ [...]

Sú platy poslancov nízke?

19.10.2010

Táto téma je vysoko aktuálna a zjavne problematiku nepochopili ani analytici a ani Predseda Národnej rady. Argumentovať tvrdením, že manažéri v súkromnej sfére zarobia ďaleko viac alebo, že si platy zaslúžia je prinajmenšom zvláštne. Tu ide o nepochopenie funkcie poslanca. Poslancov v práci nemajú motivovať peniaze a oni nie sú ani žiadny manažéri, ale zástupcovia ľudu. [...]

Zvláštna pravicová kandidátka

16.10.2010

Stojí vraj za ňou pravica a kandiduje na primátorku mesta Bratislava. Osobne mám ale pochybnosti či je tomu skutočne tak. Myslím, že hlavné mesto je na najlepšej ceste stratiť svoj virtuálny primát bašty pravice. Prečítal som zopár článkov a fórum pod nimi a dovolím si tvrdiť, že na pochybách niesom sám. Otázka znie, či slovenská pravica ozaj nenašla silnejšieho [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

antimanipulator

Môj odbor je politika a verejná správa, takže nie je tažké si domyslieť čo budem písať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 88594x
Priemerná čítanosť článkov: 1846x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy