Založ si blog

Minimálna mzda a jej diferenciácia podľa regiónov.

Naše ministerstvo financii vyrukovalo s úžasným nápadom. Zmeniť výšku minimálnej mzdy podľa zaostalosti regiónu. Ľudovo povedané čim viac ľudí bez práce, tým nižšia minimálna mzda. Toto je nápad hodný skutočného majstra.

Argumentuje sa udržaním si práce resp. príchodom nových investorov. Aká krása, je to ako poučka z knihy, znížite cenu práce zamestnávateľ vás neprepustí…ale prepustí pokiaľ nebude mať odberateľov, je to len prostriedok ako udržať agóniu. Prídu nový zamestnávatelia? No to určite neprídu, nemáme dobudovanú cestnú infraštruktúru a dobrá logistická dostupnosť je jeden z hlavných faktorov výberu regiónu.

Fundamentálna otázka „je 300 Eur min. mzdy veľa?“ toto by si mal napísať na čelo každý politik. Čo bude mať pracovník z toho, že síce bude mať prácu, ale nebude mať možnosť si zaplatiť základné životné potreby. Situácia, s ktorou zrejme počítajú aj naši „najinteligentnejší“ je, že sa ľudia začnú za prácou sťahovať. Menej peňazí na výplatnej páske ich k tomu nepriamo núti, lenže asi si nevšimli, že sa to deje už dávno.

Takto sa medzi regionálne rozdiely budú len prehlbovať. Nemôže sa predsa celý východ odsťahovať do hlavného mesta resp. ďalej. Ľudí treba v regiónoch udržať a nie ich odtiaľ vyháňať.

Čo zabráni prijať zamestnancov z ešte zaostalejších krajín ako je SR a domáci ostanú doma?

Táto situácia bude znamenať síce nižšie náklady pre zamestnávateľa, ale zároveň menší obnos v peňaženke pre ľudí. Vláda sa ešte k tomu chystá šetriť, samozrejme na nesprávnych miestach. Tak sa pýtam, z čoho majú ľudia žiť? Veď už terajšia minimálna mzda je nedôstojná vzhľadom na životné náklady.

Sú platy poslancov nízke?

19.10.2010

Táto téma je vysoko aktuálna a zjavne problematiku nepochopili ani analytici a ani Predseda Národnej rady. Argumentovať tvrdením, že manažéri v súkromnej sfére zarobia ďaleko viac alebo, že si platy zaslúžia je prinajmenšom zvláštne. Tu ide o nepochopenie funkcie poslanca. Poslancov v práci nemajú motivovať peniaze a oni nie sú ani žiadny manažéri, ale zástupcovia ľudu. [...]

Zvláštna pravicová kandidátka

16.10.2010

Stojí vraj za ňou pravica a kandiduje na primátorku mesta Bratislava. Osobne mám ale pochybnosti či je tomu skutočne tak. Myslím, že hlavné mesto je na najlepšej ceste stratiť svoj virtuálny primát bašty pravice. Prečítal som zopár článkov a fórum pod nimi a dovolím si tvrdiť, že na pochybách niesom sám. Otázka znie, či slovenská pravica ozaj nenašla silnejšieho [...]

Mladí otroci

14.10.2010

Situácia dnešného mladého človeka nie je na Slovensku veľmi ružová. Aj ja som mladý, vzdelaný, ale toto čo sa deje v SR mi už lezie pekne na nervy. Slovensko je zaujímavá krajina, by som povedal krajina extrémov. Z mladých ľudí sa stávajú novodobí nevoľníci a 20 rokov sa na to politici bez ohľadu na zafarbenie len tupo prizerajú. Vyjdete zo školy, horko ťažko si [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

antimanipulator

Môj odbor je politika a verejná správa, takže nie je tažké si domyslieť čo budem písať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 88830x
Priemerná čítanosť článkov: 1851x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy