Sulík vraj ľutuje, že dal priestor Obyčajným ľuďom na kandidátke

28. júla 2010, antimanipulator, Nezaradené

Zas tu niekto nerozmýšľa… Predseda SaS zrejme pomaly ale isto podlieha tlaku médií v súvislosti s Matovičom a spol. Lenže zabúda na jednu podstatnú vec. Bez toho týpka by zisk percent vo voľbách pre SaS garantovane nebol aký bol a úplne najpodstatnejšia vec, o ktorej sa zase nepíše: bez týchto štyroch srandistov a ich združenia by zrejme nikdy nevznikla vládna koalícia v konštelácii ako je dnes. Dokonca si dovolím odvážne tvrdenie, že by vôbec nebola pravicová vláda

Pokúsim sa moje tvrdenia vysvetliť. Časť voličov SaS sú priamo voličmi Obyčajných ľudí, to že sa prekrúžkovali z posledných miest kandidátky, ale svedčí o jednej veci. Ich podpora je väčšia, ako sa predpokladalo a Sulík priveľmi vyskakuje. Dá sa predpokladať, že OĽ volili ľudia, ktorí boli vyslovene znechutený politikou a inak by voliť ani nešli. Poznajúc program SaS i OĽ sa dá povedať, že si v mnohom odporujú, čiže veľmi ťažko povedať, či by voliči OĽ volili SaS aj bez nich. Podľa mňa skôr nie ako áno.

Teraz je ťah na Matovičovi. Stojí pomerne pred komplikovaným rozhodnutím. Bude podporovať vládu so zaťatými zubami alebo nestratí tvár a odíde z poslaneckého klubu. Ja na jeho mieste odchádzam.

Neodpustím si štipľavú poznámku na záver. Obaja sú neuveriteľní amatéri, ktorí už stihli narobiť viac škody ako úžitku. Nepochopím čo to majú vedľa seba za ľudí. Museli predsa vedieť, že sa im novinári i verejnosť budú pozerať cez prsty.