Založ si blog

Čakajú nás predčasné voľby?

Táto otázka stojí za zamyslenie. Matovič dokonca napísal otvorený list Radičovej. Obsah listu nie je natoľko podstatný pretože politici a ich polopravdy sú známa pesnička. Podstatné je po právnicky povedané, že sa „skutok“ stal. List je na svete a už jeho napísanie svedčí o katastrofálnej situácii vo vnútri koalície. Problémy sa neriešia za rokovacím stolom, ale cez médiá. Premiérka nepochopila program OĽ a zle ho interpretovala, Matovič sa nahneval a situáciu opäť nezvládol. Otvorený list je ďalšia taktická superchyba.

Tak si to zhrňme. Sulík ľutuje, že vzal na kandidátku Obyčajných ľudí. Radičová tvrdí v televízii to, čo nie je pravda a tento smiešny kolotoč pokračuje ďalej. Voliči sa klamú prakticky od začiatku. Čo sa dozvieme zajtra? Ja tu nevidím ani štipku proklamovanej politickej kultúry.

Každý z koaličných partnerov bude na Matoviča hľadieť ako na vydierača alebo čosi horšie. No nikto sa nezamyslí nad tým, že minimálne niektoré jeho návrhy sú úplne racionálne. Ale tak im treba všetkým, majú čo chceli..demokrati. Obeťou v tomto prípade je obyčajný človek (a teraz Matoviča nemyslím).

Minimálna mzda a jej diferenciácia podľa regiónov.

23.10.2010

Naše ministerstvo financii vyrukovalo s úžasným nápadom. Zmeniť výšku minimálnej mzdy podľa zaostalosti regiónu. Ľudovo povedané čim viac ľudí bez práce, tým nižšia minimálna mzda. Toto je nápad hodný skutočného majstra. Argumentuje sa udržaním si práce resp. príchodom nových investorov. Aká krása, je to ako poučka z knihy, znížite cenu práce zamestnávateľ [...]

Sú platy poslancov nízke?

19.10.2010

Táto téma je vysoko aktuálna a zjavne problematiku nepochopili ani analytici a ani Predseda Národnej rady. Argumentovať tvrdením, že manažéri v súkromnej sfére zarobia ďaleko viac alebo, že si platy zaslúžia je prinajmenšom zvláštne. Tu ide o nepochopenie funkcie poslanca. Poslancov v práci nemajú motivovať peniaze a oni nie sú ani žiadny manažéri, ale zástupcovia ľudu. [...]

Zvláštna pravicová kandidátka

16.10.2010

Stojí vraj za ňou pravica a kandiduje na primátorku mesta Bratislava. Osobne mám ale pochybnosti či je tomu skutočne tak. Myslím, že hlavné mesto je na najlepšej ceste stratiť svoj virtuálny primát bašty pravice. Prečítal som zopár článkov a fórum pod nimi a dovolím si tvrdiť, že na pochybách niesom sám. Otázka znie, či slovenská pravica ozaj nenašla silnejšieho [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

antimanipulator

Môj odbor je politika a verejná správa, takže nie je tažké si domyslieť čo budem písať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 91150x
Priemerná čítanosť článkov: 1899x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy