Čakajú nás predčasné voľby?

29. júla 2010, antimanipulator, Nezaradené

Táto otázka stojí za zamyslenie. Matovič dokonca napísal otvorený list Radičovej. Obsah listu nie je natoľko podstatný pretože politici a ich polopravdy sú známa pesnička. Podstatné je po právnicky povedané, že sa „skutok“ stal. List je na svete a už jeho napísanie svedčí o katastrofálnej situácii vo vnútri koalície. Problémy sa neriešia za rokovacím stolom, ale cez médiá. Premiérka nepochopila program OĽ a zle ho interpretovala, Matovič sa nahneval a situáciu opäť nezvládol. Otvorený list je ďalšia taktická superchyba.

Tak si to zhrňme. Sulík ľutuje, že vzal na kandidátku Obyčajných ľudí. Radičová tvrdí v televízii to, čo nie je pravda a tento smiešny kolotoč pokračuje ďalej. Voliči sa klamú prakticky od začiatku. Čo sa dozvieme zajtra? Ja tu nevidím ani štipku proklamovanej politickej kultúry.

Každý z koaličných partnerov bude na Matoviča hľadieť ako na vydierača alebo čosi horšie. No nikto sa nezamyslí nad tým, že minimálne niektoré jeho návrhy sú úplne racionálne. Ale tak im treba všetkým, majú čo chceli..demokrati. Obeťou v tomto prípade je obyčajný človek (a teraz Matoviča nemyslím).